0(424) 238 6406
0(530) 053 2352
Çarşı M. Hacı Hayri C. 11/P-7 Elazığ
Giriş Yap | Üye Ol

ELAZIĞ TİCARET BORSASI MECLİS TOPLANTISI, YÖNETİM KURULU BAŞKANI M.ALİ DUMANDAĞ VE MECLİS ÜYELERİNİN KATILIMI İLE MECLİS BAŞKANI MEMET EMİN AYAZ’IN BAŞKANLIĞINDA WEBİNAR ÜZERİNDEN GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

Pandemi nedeni ile Webinar üzerinden gerçekleştirilen toplantıda Elazığ Ticaret Borsası 2021 Yılı Bütçesi, 2021 Yılı İş Planı ve Stratejik Plan Gerçekleşme Durumu ve Analizine yönelik Değerlendirmeler görüşüldü. Toplantıda Meclis Üyelerine hitap eden Yönetim Kurulu Başkanı M.Ali Dumandağ;

 

“2020, ekonomi başta olmak üzere birçok alanda hedeflerin ve umutların yüksek tutulduğu bir yıl olarak karşımızda duruyordu. Fakat bu yıl içerisinde küresel ölçekte baş gösteren ve yaşamın tüm öğelerini temelden sarsan COVİD-19 gerçeğiyle karşı karşıya kaldık. Olumsuz etkileri halen devam eden bu zorlu süreçte ülkemiz diğer birçok dünya ülkesinin aksine zor bir sınavı başarıyla verdi. Mart ayından itibaren ülkemizde görülmeye başlanan COVİD-19 vakaları sonrası zamanında uygulamaya alınan tedbir ve destek kararlarıyla üretimden, tedarik zincirine kadar ekonomideki dinamizm korunmaya çalışıldı. Pandemi kaynaklı yaşanan çeşitli sorunlara rağmen 2020 yılını ülke olarak pozitif büyümeyle kapatacağımıza inanıyoruz.

 

Deprem ve Pandemi sürecinde Elazığ Ticaret Borsası'nın, Meclis üyelerinin değerli destekleriyle sektörel sorun ve taleplerin çözümü noktasında önemli bir görev üstlendiğini anımsatan Dumandağ, "Üyelerimizin talep önerileni hızlı ve dinamik bir şekilde neticeye kavuşturmak için zaman kaybetmeden çalışmalara başladık. Borsamız merkezinde kurulan koordine merkezi ile 7 farklı meslek grubunda yer alan üyelerimizin hemen hemen tamamıyla bire bir iletişim sağladık. Bu görüşmelerden elde ettiğimiz sorun ve talepleri TOBB aracılığıyla ilgili bakanlıklarımıza rapor halinde sunduk. Bu rapor yaşanan sektörel sorunların çözümü noktasında önemli bir kaynak teşkil etti. Bunun yanı sıra üyelerimizin borsa ilgili faaliyetlerini daha sürdürmelerine olanak sağlayacak ve onları bulaş riskinden uzak tutmaya yardımcı olacak teknoloji odaklı yenilikleri de hizmete sunduk.

 

Bu vesile ile bizden desteklerini esirgemeyen TOBB Başkanımıza, Besi OSB sürecinde ciddi destek veren Tarım Orman Bakan Yardımcımız Sn. Hadi Tunç'a , ilimiz milletvekillerine, Valimize Belediye Başkanımıza  ilimiz yöneticilerine teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

 

Toplantı sonunda Meclis Toplantısı kapanış konuşmasını yapan Meclis Başkanı M.Emin Ayaz, acısıyla tatlısıyla 2020 yılı geride bırakmış olup, 2021 yılının hayırlara vesile olmasını dileyerek, iyi dilek ve temennilerinde bulundu.